Hierna worden de bloemen in een soort lak gedoopt, wat maakt dat ze duurzaam worden.
Elk van deze bijzondere en natuurlijke sieraden is geheel uniek, net als elk bloemblaadje. Door het dragen van dit sieraad kunnen er kleurveranderingen plaatsvinden, waardoor het unieke karakter nog meer wordt versterkt. Voorkom langdurige blootstelling aan fel zonlicht.
Echte bloemen uit Thailand
Deze sieraden zijn gemaakt van echte bloemen. De producent uit de omgeving Chiang Mai heeft haar eigen tuin, waar deze bloemen speciaal worden gekweekt. Maar ook komen huisvrouwen uit de omgeving hun zelfgekweekte bloemen aan deze producent verkopen, wat hun een extra inkomen biedt. Na het plukken van de bloemen moeten ze zo snel mogelijk worden verwerkt, anders verwelken ze en zijn ze niet meer bruikbaar. Ze worden gedroogd en om de natuurlijke kleur van de bloem te accentueren worden ze bijgeverfd.
Sieraden en mode
Sieraden van Tagua
Er groeit een bijzondere boomsoort in de regenwouden van Peru. Deze Taguapalm draagt vruchten, de taguanoten. Eenmaal geplukt en gedroogd, is de noot net zo hard als ivoor. Hiervan maakte de bevolking kledingknopen totdat kunststof zijn intrede deed. Inmiddels is er weer vraag naar taguaknopen en -sieraden. De noten worden op een natuurlijke manier geverfd, waardoor een mooi scala aan trendy kleuren ontstaat.
De duurzaamheid van het gebruik van tagua komt op drie punten naar voren:
1. Het gebruik van tagua beschermt indirect het leven van de olifant. Het is namelijk een volwaardig alternatief voor het gebruik van dierlijk ivoor.
2. De palm gedijt alleen goed in zijn natuurlijke omgeving: het regenwoud. Dit is onontbeerlijk voor de ontwikkeling van deze bomen, die 20 jaar moeten groeien om hun vruchten te kunnen leveren. Doordat de bewoners van tropische regio's in Zuid-Amerika een economisch belang hebben bij het behoud van het regenwoud, zullen zij dit ook beter willen beschermen.
3. Het verzamelen, bewerken en verkopen van taguaproducten biedt werk en extra inkomsten aan veel mensen in de rurale regio's van Zuid-Amerika. Deze natuurlijke "industrie" biedt dus een extra economische stimulans voor deze gebieden, wat leidt tot duurzame economische ontwikkeling.
Weefkunst uit Guatemala
Guatemala is een ontwikkelingsland waar nog veel ongelijkheid en armoede heerst. De meeste mensen verdienen hier gewoonlijk maar € 90,- per maand (zonder sociale voorzieningen) bij een werkweek van 48 uur. Door het kopen van onder andere deze producten kunnen de mensen van verschillende Maya groepen een leefbaar loon ontvangen van € 270,- per maand. Hiervan kan een gezin met 3 schoolgaande kinderen rondkomen.
De kleurrijke stof van dit artikel wordt traditioneel geweven via de centura, waarbij het weefgetouw aan de ene kant met een riem om de taille wordt bevestigd en de andere kant aan een boom. De breedte van de lap stof is dus beperkt.
OPENINGSTIJDEN

Maandag              13.30 - 17.30 uur
Dinsdag               09.30 - 17.30 uur
Woensdag           09.30 - 17.30 uur
Donderdag           09.30 - 17.30 uur
Vrijdag                  09.30 - 21.00 uur
Zaterdag              09.30 - 17.00 uur
Kerstpakketten bestellen
lees verder