Wierook
Wierook betekent gewijde of heilige rook. Al duizenden jaren branden mensen wierook omdat het lekker ruikt en omdat geuren je stemming kunnen beïnvloeden. Oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, nu vaak uit India, Nepal of Thailand. Het is een geurenavontuur om uit te zoeken wat bij jou past.
Kom eens naar de Wereldwinkel voor een probeerpakketje. Je vindt er ook wierookhouders van zeepsteen, keramiek of hout. Leuke cadeautjes voor jezelf of iemand anders. Met de hand gemaakt door vrouwen, die daarmee hun eigen bruidsschat kunnen verdienen, dankzij jouw aankoop.
Sfeer en wierook
 
 
De wierook uit Thailand komt uit een fabriek waar 35 vrouwen en enkele mannen werken. Het meeste werk is handwerk zoals het rollen van de wierookkegeltjes en het maken van de verpakkingen. De meest gangbare wierookstokjes worden in een machine gedraaid. De basisstof is houtpoeder van een naaldboom uit Thailand. Aan dit poeder worden aromatische olie en kleurstof toegevoegd en dat wordt vervolgens gemengd. Van de wierookpasta worden stokjes, kegeltjes en andere artikelen gemaakt. Hierna worden de producten in een oven gedroogd en vervolgens verpakt. Naast de vele soorten geuren is er ook een variatie aan verpakkingen.
De wierook uit India komt uit de wierookfabriek in Pondicherry in het zuiden van India. Het hele productieproces t/m de verpakking bestaat uit handmatige handelingen en is in handen van ca. 500 ongehuwde Indiase vrouwen. Dat geeft de vrouwen zekerheid van betaalde arbeid. Zij kunnen zelf het geld voor hun bruidsschat verdienen en zijn niet afhankelijk van familie. Dit is wierook van hoge kwaliteit, gemaakt op ambachtelijke en traditionele wijze. Zonder gebruik van chemicaliën. De wierook bestaat uit bloemen-, bos- en houtgeuren.
Swazi Candles uit Swaziland

In de Malkern's vallei, Swaziland, tussen grote ananasplantages ligt de fabriek van Swazi Candles. Tony Marshall, directeur en oprichter van deze fabriek, is sinds 1981 actief om het bedrijf volgens de standaarden van Fair Trade op te zetten. Ooit in de stal van een boerderij begonnen hebben ze nu, 30 jaar later, een geweldig resultaat behaald: een prachtige fabriek die voldoet aan de fair trade normen. Er werken 200 mannen en vrouwen in het bedrijf.
Het productieproces van een kaars neemt ongeveer een uur in beslag. De binnenkant van de kaars is van kneedbare en brandbare lokale was die, voordat het wordt gebruikt, als  bolletjes in een soort warmhoud-la wordt bewaard. Deze bolletjes worden in een vorm gekneed. Daaromheen "plakt" men gekleurde, harde was in repen op de zachte was. Deze repen zijn al voorzien van bijv. dierenprints, geometrische figuren of authentieke symbolen. Het geheel gaat in een koud bad en wordt daarna gedroogd in een droogkast. Vervolgens gaat de lont in de kaars. Tenslotte gaat de kaars in een badje vloeibare was voor de glans.
De kaars blijft bruikbaar. Omdat alleen de zachte was opbrandt, blijft de buitenkant van harde was intact. Met een waxinelichtje erin verspreidt ze nog steeds Light from  Africa.
De wierook uit Nepal wordt op de oude boeddhistische wijze gemaakt. Er worden alleen natuurlijke materialen zoals kruiden, planten, bladeren en boomschors gebruikt. En er is geen enkele toevoeging van chemische middelen.
Deze unieke zeepproducten van zeer goede kwaliteit worden gemaakt door een bedrijfje genaamd SOAP-n-Scent. Belangrijk is dat er geen dierlijke vetten worden gebruikt.
Alles wordt van pure plantaardige oliën gemaakt die, in tegenstelling tot het gebruik van dierlijke vetten, de poriën van de huid niet verstoppen.
Alleen de zuiverste essentiële oliën zijn gebruikt. Deze zijn niet alleen goed voor je huid, maar helpen ook de geest ontspannen. (aroma therapie). Verwen jezelf, ontspan en geniet van deze eerlijke en natuurlijke zeep.
Zeepjes uit Thailand
In een Wereldwinkel mogen de beeldjes van boeddha en van de yogi-man niet ontbreken. We hebben ze in veel soorten en maten.
Deze zeepjes komen uit Thailand en zijn met de hand bewerkt tot bloemen.
Klankschalen zijn metalen schalen uit het Himalayagebied. Hun oorsprong en gebruik gaat wel 1000 jaar terug. Ze werden in die tijd gebruikt bij ceremonies en als offerschaal in tempels. Tegenwoordig worden klankschalen gebruikt als unieke klankinstrumenten die een rijkdom aan klanken en boventonen laten horen. De mooie klanken geven ontspanning. Je kunt je er gemakkelijk door mee laten nemen, even de dagelijkse beslommeringen achter je laten. De klankschalen in onze winkel komen uit Nepal.Dubbelklik om deze tekst te bewerken
Klankschalen
OPENINGSTIJDEN

Maandag              13.30 - 17.30 uur
Dinsdag               09.30 - 17.30 uur
Woensdag           09.30 - 17.30 uur
Donderdag           09.30 - 17.30 uur
Vrijdag                  09.30 - 21.00 uur
Zaterdag              09.30 - 17.00 uur
Kerstpakketten bestellen
lees verder