Koken, tafelen en food
Café de Origen - fair trade koffie
Café de Origen is een kwaliteit fair trade koffie geproduceerd door kleine boeren. De koffie groeit o.a. op de vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen uit deze bijzondere gebieden zorgt voor de heerlijke karakteristieke smaak van Café de Origen.
TONY'S CHOCOLONELY
Bij Tony's Chocolonely werken ze elke dag heel hard om de chocoladewereld 100% slaafvrij te maken.
Dit is hun missie en bestaat uit 3 delen.
Crazy about chocolate
Ze willen de allerlekkerste chocolade maken van de beste verse cacao, zonder nare bijsmaak.
Daarom kopen ze hun cacao rechtstreeks in bij boeren in Ghana en Ivoorkust waar ze een lange termijn-relatie mee hebben. Een belangrijke stap richting 100% slaafvrije chocolade.
Verder kopen ze hun ingrediënten waar mogelijk Fairtrade-gecertificeerd in. Maar liever gaan ze nog een stukje verder. Zoals de biologische melk van Nederlandse koeien waar ze hun chocolademelk van maken bijvoorbeeld.

Serious about people
Bij Tony's Chcolonely zijn ze behoorlijk serieus als het om mensen gaat. Zeker als het op cacaoboeren aankomt zullen ze niet rusten voordat iedereen in de chocoladewereld krijgt waar hij recht op heeft. Zo zijn ze bijvoorbeeld hun Bean to Bar project gestart waar een directe handelsrelatie met cacaoboeren centraal staat.

Raising the bar
Zij zijn vastbesloten om chocolade te veranderen. Zij willen laten zien dat het ook anders kan door het goede voorbeeld te geven. Ze hopen hiermee andere (grotere) chocolademakers en verkopers te inspireren ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Alleen zo kan de ongelijk verdeelde chocoladewereld veranderen in een 100% slaafvrije.

Meer weten? Kom naar onze winkel of ga naar www.tonyschocolonely.com
Café de Origen wordt gebrand door Neuteboom koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van fair trade koffie. Als zij nieuwe koffie melanges maken, hebben zij maar één doel. Een unieke en onderscheidende smaak maken. De branders zijn continue in de weer om de melanges perfect te houden zodat je altijd kunt genieten van de heerlijke smaak.
Het resultaat is een aantal uitzonderlijke koffiemelanges die recht doen aan meer dan 100 jaar ervaring in zoeken naar de beste koffie, het melangeren van de lekkerste melanges en het perfect branden van die koffie.

Café de Origen wordt uitsluitend verpakt in z.g. soft packs. Dit wordt gedaan om de koffie
zo snel mogelijk na het branden en malen te verpakken. Hoe sneller dat kan, hoe minder aroma de koffie verliest. Koffie in traditionele hard vacuüm verpakkingen is langer blootgesteld aan zuurstof en verliest daardoor aroma.

Alle verpakkingen van Café de Origen bevatten een aroma ventiel. Daardoor kan de koffie direct na het malen verpakt worden. De koffie kan dan rustig in het pak uitademen (ontgassen), maar er kan geen zuurstof van buiten meer in het pak komen. Verser kan dus niet.
Meer weten? Kom naar onze winkel of ga naar www.cafedeorigen.com
OPENINGSTIJDEN

Maandag              13.30 - 17.30 uur
Dinsdag               09.30 - 17.30 uur
Woensdag           09.30 - 17.30 uur
Donderdag           09.30 - 17.30 uur
Vrijdag                  09.30 - 21.00 uur
Zaterdag              09.30 - 17.00 uur
Kerstpakketten bestellen
lees verder